Balboa Park

Hét stadspark van San Diego is Balboa Park. Met maar liefst 490 hectare vormt dit park een echt rustpunt in de stad. Maar verwacht niet alleen maar wandelpaden en groen waar je doorheen kunt struinen. Balboa Park is veel meer dan dat. Aangelegde tuinen, musea, dieren en historische gebouwen vormen gezamenlijk een bijzonder geheel.

Geniet van de koloniale architectuur

Jaarlijks komen gemiddeld 14 miljoen bezoekers naar Balboa Park. Dat hadden de lokale leiders zich niet kunnen bedenken toen ze aan het einde van de negentiende eeuw een stadspark lieten aanleggen. Het park werd vernoemd naar de Spaanse ontdekkingsreiziger Vasco Núñez de Balboa, die aan het begin van de zestiende eeuw een expeditie leidde naar het gebied rondom de Grote Oceaan. Wat vooral opvalt tijdens een bezoek aan Balboa Park zijn de bijzondere architectonische monumenten. De meeste van deze gebouwen zijn een overblijfsel van de Panama-California Exposition, die in 1915 gehouden werd. De Spaanse koloniale bouwstijl past perfect in een park dat zijn naam dankt aan deze grote ontdekkingsreiziger. Het was de eerste keer dat deze rijkelijk gedecoreerde architectuur te zien was in de Verenigde Staten.

 

Bekijk de video: Balboa Park – The Jewel of San Diego 

Het veelzijdige Balboa Park

Ben je een echte natuurliefhebber dan zit je helemaal goed in Balboa Park. In de mooi aangelegde tuinen ontdek je prachtige seizoensbloemen en indrukwekkende bomen. Japanse tuinen, cactustuinen of een botanische tuin: in deze landschappen wil je graag verdwalen. Daarnaast beschikt Balboa Park over een aantal bijzondere musea. Zo is er een fotografiemuseum, een lucht- en ruimtevaart museum en in het San Diego Automotive Museum kun meer dan 80 oude auto’s bewonderen. Balboa Park is duidelijk meer dan een gewoon stadspark. De veelzijdigheid is ongeëvenaard. En ben je vermoeid na een lange wandeling door Balboa Park en alles wat je er ontdekt hebt? Het park heeft een aantal restaurants en picknick gebieden waar je heerlijk kunt relaxen met het hele gezin!

 

Welkom op Sandiego.nl. Kom op onze website alles te weten over het bezienswaardige en geschiedenis rijke San Diego. De prachtige skyline in combinatie met cultuur en natuur maakt San Diego in al zijn falsetten 'een must' om naar op vakantie te gaan. Ben jij van plan om op vakantie te gaan naar de San Diego? Op onze website vind je nuttige tips en reisinformatie. Ook heeft het team van Sandiego.nl de beste deal, voordelige vliegtickets, hotel & verblijf en tal van activiteiten voor je samengesteld!