Over San Diego

San Diego bruist. De Amerikanen hebben het zelfs de bijnaam ‘America’s Finest City’ meegegeven. En dat is niet voor niets. Want de lange kustlijn, het aangename klimaat en de vele stadsparken, attracties en winkelcentra maken van San Diego een paradijs voor toeristen. De gastvrije inwoners zorgen er ook meteen voor dat jij je welkom voelt. In San Diego beleef je een gevarieerde vakantie die je niet snel meer gaat vergeten!

Sandiego_foto

De ontdekking van San Diego

De geschiedenis van San Diego gaat terug naar 1542. Op 28 september van dat jaar komt de Portugese ontdekkingsreiziger Juan Rodríguez Cabrillo aan land en noemt de nederzetting die hij daar vindt ‘San Miguel’. Omdat hij op dat moment onder Spaanse vlag de Amerikaanse westkust verkende, verklaarde hij San Miguel tot bezit van de koning van Spanje. Rodríguez Cabrillo sterft 4 maanden later waardoor de bewoners de eerstvolgende jaren weinig merkten van de Spaanse overheersing.

Maar de Spanjaarden waren San Miguel nog niet vergeten. Ruim 50 jaar later, in 1602, arriveert Sebastian Vizcaíno met zijn schip ‘San Diego’ in het gebied. Hij brengt de omgeving in kaart en verandert de naam in St. Didacus de Alcala. Toch duurt het nog tot 1769 voor de Spanjaarden hier een echte kolonie stichten. De missionaris Junipero Serra is hier de grote initiatiefnemer van en hij noemt zijn missiepost San Diego de Alcalá. Wat hij toen nog niet kon vermoeden, was dat de Spaanse overheersing in de volgende eeuw ten einde zou lopen.

Van slaperig stadje tot relaxte metropool

In het jaar 1821 wordt Mexico onafhankelijk van Spanje en neemt meteen het nabijgelegen San Diego in. Door de Mexicaans-Amerikaanse oorlog komt de stad een paar decennia later in handen van de Amerikanen. En zij hebben grootse plannen met San Diego. Van oorsprong ligt de stad namelijk aan de voet van de Presidio Hill, de plek die tegenwoordig bekend staat als Old Town. Maar de omstandigheden waren hier niet ideaal. Want de plek was een stuk verwijderd van bevaarbaar water waardoor de handel bemoeilijkt werd. Na een eerdere mislukte poging, liet stadsontwikkelaar Alonzo Horton rond 1860 de San Diego verplaatsen naar de baai. Hij noemde deze nieuwe plek New Town, dat nu bekend is onder de naam Downtown San Diego. En zijn aanpak werkte. Bedrijven gingen verhuizen waardoor er meer handel mogelijk werd. Al kreeg Horton het niet voor elkaar om van het slaperige stadje een levendige plaats te maken. Pas tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam San Diego echt tot bloei. Het werd een belangrijke plek voor militaire activiteiten waardoor de economische situatie verbeterde. Het bevolkingsaantal nam toe waardoor San Diego zich kon ontwikkelen tot de relaxte metropool die het vandaag de dag is.

Bekijk video over San Diego:

De magie van San Diego

San Diego is een echte studentenstad en met 1,3 miljoen inwoners heerst er in elke wijk een levendige sfeer. Zowel op de inwoners zelf als op de toeristen heeft San Diego een magische uitwerking. Door de ligging aan de Grote Oceaan is het vooral populair als badplaats. De stranden worden volop gebruikt om te gaan surfen of om met een wakeboard het water op te gaan. Zelfs een kayak tour langs de Californische kust behoort tot de mogelijkheden. Maar wie even wat verder kijkt, merkt al snel dat San Diego meer te bieden heeft dan alleen het strand. Je kunt er namelijk ook bekende attracties bezoeken zoals Balbao Park, SeaWorld, Legoland en San Diego Zoo. Hierdoor hoef je je geen moment te vervelen. Ook het USS Midway Museum is voor veel toeristen een echt hoogtepunt. Je klimt aan boord van een militair schip en ontdekt alles over de activiteiten van de Amerikaanse zeemacht. Jong en oud heeft hier een heerlijke tijd.

nederlandgokkastenonline.com/

Het hele jaar door vakantie

San Diego heeft een stabiel klimaat, waarbij de temperatuur het het hele jaar zo rond de 20 graden is. Door deze aangename omstandigheden kun je San Diego in elk seizoen bezoeken. En nog prettiger: de zon schijnt er bijna altijd. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat slenter je ontspannen door de straten en ontdek je die verrassende plekjes van de stad. De vriendelijke bevolking van de stad maakt jouw verblijf helemaal compleet. Want overal waar je komt, zorgen zij voor die relaxte sfeer waar San Diego bekend om staat.

Welkom op Sandiego.nl. Kom op onze website alles te weten over het bezienswaardige en geschiedenis rijke San Diego. De prachtige skyline in combinatie met cultuur en natuur maakt San Diego in al zijn falsetten 'een must' om naar op vakantie te gaan. Ben jij van plan om op vakantie te gaan naar de San Diego? Op onze website vind je nuttige tips en reisinformatie. Ook heeft het team van Sandiego.nl de beste deal, voordelige vliegtickets, hotel & verblijf en tal van activiteiten voor je samengesteld!